Για μένα, οι πατατοκεφτέδες είναι συνώνυμο με τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε μες το μεσημέρι για μπάνιο), σχεδόν πάντα πατατοκεφτέδες έβρισκα πάνω στο τραπέζι να με περιμένουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και έπειτα τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, για τα κρεμμύδια. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε με το χέρι μας μείγμα και πλάθουμε πλακουτσωτούς κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιών.
Αν το μείγμα μας είναι πολύ νερουλό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε μες το μεσημέρι για μπάνιο), σχεδόν πάντα πατατοκεφτέδες έβρισκα πάνω στο τραπέζι να με περιμένουν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και έπειτα τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, για τα κρεμμύδια. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε με το χέρι μας μείγμα και πλάθουμε πλακουτσωτούς κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιών.
Αν το μείγμα μας είναι πολύ νερουλό και δεν μπορούμε να το πλάσουμε, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες, γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου