Αυτός είναι ένας λίγο διαφορετικός τρόπος, για να μαγειρέψουμε το κουνέλι μας και να το κάνουμε πάρα πολύ νόστιμο.
Το πιο ωραίο είναι, πως γίνεται πολύ εύκολα και παρ΄όλο που θέλει μαρινάρισμα από πιο πριν, η όλη διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του.
Το πιο ωραίο είναι, πως γίνεται πολύ εύκολα και παρ΄όλο που θέλει μαρινάρισμα από πιο πριν, η όλη διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.
Βάζουμε το κουνέλι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια σ' ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, για 48 ώρες, ανακατεύοντας δυο - τρεις φορές.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κοντή κατσαρόλα), βάζουμε το κουνέλι και το νερό.
Το βράζουμε για 5' και το ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60΄, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να πιεί τα υγρά του. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, του προσθέτουμε.
Πριν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κοντή κατσαρόλα), βάζουμε το κουνέλι και το νερό.
Το βράζουμε για 5' και το ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60΄, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να πιεί τα υγρά του. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, του προσθέτουμε.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.
Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Το φαγητό δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά, να μείνει με το λάδι του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου