Λουκάνικο με πατάτες λεμονάτο

Η γιαγιά μου, αυτό το πιάτο το έλεγε λουκάνικο με πατάτες ασπρογιάχνι και τα πιο παλιά χρόνια το έκανε με δικά μας λουκάνικα, που τα έφτιαχναν πάντα, μαζί με τον παππού μου.
Βεβαίως και με λουκάνικα του εμπορίου, ειδικά αν βρούμε καλοφτιαγμένα χωριάτικα, μια χαρά γίνεται.


Πλένουμε καλά τα λουκάνικα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, (αν θέλουμε αφαιρούμε την μεμβράνη τους) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή, πλατιά (πλασωτέ) κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες. τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για 10' περίπου.


Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι του καφέ νερό.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει 4' - 5' ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Σχόλια